Vaření v parním hrnci recepty

Typ:Příspěvek
Kategorie:Hlavní jídla
Datum vložení příspěvku:16.10.2011
Id příspěvku:596
Text:
Vzhledem k tomu, že jsem se rozhodla držet dietu, pořídila jsem si parní hrnec. Neměla jsem inspiraci k vaření. Dietou se dnes trápí mnoho žen, tak sem přidávám pár receptů na vaření v parním hrnci.

Pangasius s bramborem a zeleninou
Budeme potřebovat:
Pangasiuse
Brambory
Zelenina-já mám ráda hrášek, kukuřici, kapustičky
Koření na ryby

Při dietě se nemá solit, proto jsem sůl nepsala a ani nesolím. Pangase necháme rozmrznout, okořeníme kořením na ryby (tím nešetřím). Brambory oloupu a nakrájím na zhruba stejné kousky.
Vše vložíme postupně do parního hrnce a vaříme cca 20 min. Uvidíte, jak je to dobré, i bez soli a bez omastku!!!

Kuřecí masíčko s bramborem

Budeme potřebovat:
kuřecí maso -nejlépe prsa
olivový olej
grilovací koření
česnek
brambory

Olivový olej smícháme s prolisovaným česnekem a grilovacím kořením. Do této směsi naložíme kuřecí maso. TO vložíme do parního hrnce dolů, do vrchní části naskládáme brambory. Jen je omyju (neloupu) a nakrájím na kolečka. Vaříme 40 min.

U obou receptů je psán čas vaření odhadem. Musíte si čas kontrolovat, je vždy jiný. Záleží na množství potravin, které vaříme.

Dobrou chuť!
Doporučujeme: Doplňky a dekorace do bytu

Líbí (0) Nelíbí (0)

Diskuse k Vaření v parním hrnci recepty

Naty | Odpovědět (Neregistrovaný)
Tak na přání přidávám recept, jak na rýži v parním hrnci:

Do zásobníku parního hrnce dám vodu. Pak si převařím vodu na rýži, kterou dám do nádoby na vaření rýže. Propláchnu rýži, osolím vodu a přidám rýži. Poměr vody k rýži je 1 hrnek rýže, 2 hrnky vody. Voda mi ve vařené rýži nezůstává.

Ještě zapečené těstoviny:
200g těstovin
550ml vody
mražená nebo jiná zelenina
uzené kousky masa

Do misky na rýži dáme těstoviny a vodu,kousek másla nebo lžíci oleje. Do dalšího patra dáme uzené nakrájené na kousky a mraženou nebo jinou zeleninu. Paříme 20 minut. Potom těstoviny scedíme,vše smícháme a přidáme vajíčka + mléko,koření,sůl jak jsem zvyklý a těstoviny zapečeme buď v troubě nebo pekárně.
Ivana | Odpovědět (Neregistrovaný)
Pořád držím nějaké diety a pořád marně. O parním hrnci jsem už slyšela spoustu pozitivních věcí. Naty, opravdu jste díky parnímu hrnci shodila? A za jak dlouho? A zůstala kila dole, nebo jste je zase nabrala? Pokud by to bylo tak zázračné, tak bych si jej taky pořídila. Ale ještě by mě zajímalo - jsem opravdu gurmán - jsou ta jídla tak dobrá?

Přidat příspěvek:





*Antispamová kontrola:
   Přepište čtyři číslice: 


Jméno zadavatele

Naty